петак, 17. фебруар 2017.

Komorač i pomorandža salata

Meni je ovo bio odličan lagani ručak, vama može da bude večera ili prilog uz meso po vašem izboru.


Sastojci: 1 manja glavica komorača,2 do 3 manje pomorandže,pola glavice ljubičastog luka,
Sastojci za preliv: 15 ml ili 1 kašika maslinovog ili ulje od semenki grožđa,15 ml ili 1 kašika belo balsamico ili vinsko sirće / ocat,15 ml ili 1 kašika sok od limuna,1 kašičica Dijon senfa,po ukusu so i sveže samleven biber,1 mala kašičica sitno iseckanog peršuna

Priprema:
Komorač očistiti od spoljnih listova i odseći tvrde drškice. Oprati i osušiti. Sačuvati listiće. Iseći na pola.
Pomorandže nožem oljuštiti koricu i onaj beli deo oko pomorandže. Nožem iseći "meso" između membrana.
Ljubičasti luk očistiti, ako je glavica veća, treba pola, ako je manja, onda može i cela.

Sastojke za preliv staviti u manju zdelicu i umutiti sve zajedno.

Na spravici, koju mi ovde zovemo mandoline slicer, iseći prvo komorač a u drugu zdelu iseći ljubičasti luk.

U veću zdelu staviti jedan deo isečenog komorača, preko staviti isečen luk, posuti sa listićima od komorača i preko staviti isečeno "meso" od pomorandže, možete ponoviti još jedan red ako služite kao prilog mesu, ako služite kao pojedinačnu salatu, onda ostaviti samo po jedan sloj.
Umutiti ponovo preliv i sipati sa malom kašičicom preko salate.
Poslužiti odmah ili rashladiti pre služenja.


Prijatno!!!

3 коментара:

  1. Jako volim komorač i ovo je sasvim novi način kako ga jesti. Usudim li se, pitanje je sad????

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ga voliš, volećeš i ovu salatu...Ja volim sve salate a meni je ovo bilo vrlo zasitno.

      Избриши
  2. Fantastična kombinacija. Šteta što komorač ( kao i još neko povrće) nema mesto u kuhinji, koje zaslužuje.

    ОдговориИзбриши