субота, 2. септембар 2017.

Salata od kukuruza i avocada

Volim salate i  na bilo koji način i one mi vrlo često zamene obrok, jedna od takvih salata je i ova.


Sastojci: 2 sveža kukuruza,150 g cherry paradajza, 3 do 4 struka mladog luka, 1 avocado,50 g feta sir, desetak  listova svežeg bosiljka
Sastojci za preliv: 30 ml maslinovog ulja, sok od 1 limete, 1 čen pasiranog belog luka, 1/4 kašičice sveže samlevenog bibera i prstohvat soli

Priprema: Kukuruz skuvati ( originalni recept kaže da se ova salata pravi sa svežim kukuruzom, što znači da se ne kuva, ali meni se nije dopala ta ideja, te sam skuvala kukuruz ) i ohladiti. Nožem iseći zrna sa klipa, ili kao što sam ja, skidala sam zrna i baš su se lepo skidala, što znači da kukuruz nije bio previše mlečan.

Staviti zrna u veću zdelu. Dodati cherry paradajz, koji ste isekli na polovine, feta sir, koji ste isekli na manje kockice, moj sir je bio previše kremast da bih ga sekla na kockice te sam ga samo izmrvila, očistiti avocado i iseći na kockice.Bosiljak oprati i iseći na sitnije trakice.

Sve sastojke za preliv umutiti sa viljuškom, preliti preko salate i vrlo pažljivo izmešati.Ostaviti 15 minuta da se ukusi sjedine.


Poslužiti onako kako vi volite.


Нема коментара:

Постави коментар